İşitme Cihazı Kulak Kalıbı | İstanbul- Ankara | EMY İşitme 
MENÜ

İşitme Cihazı Kulak Kalıbı | İstanbul- Ankara | EMY İşitme 

İşitme Cihazı Kulak Kalıbı

İşitme cihazı kulak kalıpları işitme cihazlarının kulak arkası modellerinde olan, silikondan yapılan hastanın kulak kanalı şeklinde bir kalıplardır. Görevleri sesi işitme cihazına net bir şekilde iletmektir. BTE( behind ear) kulak arkası işitme cihazlarında kulak kalıpları kullanılmaktadır. 6 aylık bebeklerden yetişkine kadar herkesin işitme cihazı kalıbı kullanması mümkündür. Kulak kalıpları sayesinde çok erken yaşlardaki kişiler bile işitme cihazı kullanabilmektedir.

İşitme cihazı kalıpları işitme merkezinde Odyometrist ya da Odyologlar tarafıdan alınmalıdır. İşitme cihazı kalıbı kulak kirinden dolayı zamanla yıpranan ve yılda en az 1 kez değişmesi gereken bir parçadır. Bebek işitme cihazı kalıpları 3- 6 ayda bir kez değişmelidir. İşitme cihazı kulak kalıbı, işitme cihazı bakımı hakkında detaylar, işitme cihazı teknik servis gibi konular için hemen randevu alın.

Anında Fiyat ve Bilgi Alın

Whatsapp Üzerinden İşitme Testinizi Değerlendirelim

İstanbul: (0216) 909 68 97 / 0536 066 06 89

Ankara: (0312) 419 00 46 / 0533 159 90 46

Detaylı Bilgi İçin Aşağı Kaydırınız.

Açıklama

İşitme Cihazı Kulak Kalıbı Fiyatı

Güncel kulak kalıbı fiyatı için lütfen arayınız. Emy İşitme’ anında fiyat teklifi alma hizmetimizden faydalanın. Emy İşitme’ de yapılan tüm kalıplar 3 ay garantilidir.

Anında Fiyat ve Bilgi Alın

Whatsapp Üzerinden İşitme Testinizi Değerlendirelim

İstanbul: (0216) 909 68 97 / 0536 066 06 89

Ankara: (0312) 419 00 46 / 0533 159 90 46

İşitme Cihazı Kulak Kalıbı Ne İşe Yarar?

Kalıplar, kulak arkası işitme cihazlarında sesin kulağa iletilmesini sağlamaktadır. Alerji yapmayan malzemeleri sayesinde günde 16 saate kadar kullanılabilmektedir. Kulağın havalanması Vent (hava deliği) açılarak sağlanır.

oticon xceed kulak arkası işitme cihazı

Bebek ve Çocuklar Kalıplı İşitme Cihazı Kullanabilir mi?

Bebek ve çocuk kulak kalıpları da yetişkinlerle aynı işleve sahiptir. Dikkat edilmesi gereken en önemli nokta kulak kepçesi ve kanalı çok hızlı büyüdüğünden kalıpların 3- 6 ayda bir Odyometrist veya Odyologlar tarafından kontrol edilerek değiştirilmesidir. Eğer kalıp kulağa küçük gelirse ses doğru iletilmeyerek yankı, hışırtı, az duyma gibi önemli sorunlara sebep olabilir. Bebek ve çocuk işitme cihazları kategorimize göz atarak cihazlar hakkında bilgi alabilirsiniz.

bebek ve cocuk (pediatrik) isitme cihazlari

 

İşitme Cihazı Kalıbı Nasıl Alınır?

Kalıp alınmadan önce kulak zarı ve kulak kiri durumu işitme merkezinde kontrol edilir. Eğer kulak kiri istenilenden fazlaysa hasta kulak temizliği için Kulak Burun Boğaz hekimine gitmelidir. Kalıp alınırken Odyometrist (işitme teknikeri) tarafından kulak kanalının içine özel bir macun sıkılır. Macun belirli bir süre donduktan sonra çıkarılarak kişiye özel olarak kalıp üretilerek 15 iş günü içerisinde teslim edilir.

Kulak Kalıbı Türleri Nelerdir?

  • Biopar yumuşak kulak kalıbı: Her işitme kaybında uygulanabilir. Temel kulak kalıbıdır.
  • Yarım konka Kulak Kalıbı: Kulak kepçesinin yarısı boyutunda kulak kalıbıdır. Hafif- Orta işitme kayıplarında uygulanır.
  • Tam konka kulak kalıbı: Kulak kepçesinin tamamı boyutunda kalıp kalıbıdır. Orta- İleri- Çok İleri işitme kayıplarında uygulanır.
  • Probe Kulak Kalıbı: Kulak kanalı izi alınarak üretilir. Kulağın içinde bulunur. Hafif- Orta işitme kayıplarında kullanılır.
  • Mikro Kalıp(çocuklar için): Çocukların daha gelişmemiş kulakları içindir.
  • Akrilik (sert) kulak kalıbı: İleri- Çok İleri işitme kayıplarında uygulanır. Yüksek sesleri iletmeye uygundur.

Kulak Kalıbı Nasıl Temizlenir?

İnsan kulağı doğası gereği sürekli olarak kir üretir ve bu normal bir durumdur. Kulak kalıpları kirden dolayı zamanla sararmakta, hava ve ses delikleri dolmaktadır. Kulak kalıbı temizliği için Emy İşitme olarak temizleme tableti önermekteyiz. Eğer hastanın tablete erişimi yoksa, kalıp çıkarılıp bir kabın içinde ılık sabunlu suya konulmalı, 10-12 saat bekletildikten sonra çıkarılıp kağıt havlu veya parçacık bırakmayacak steril bir bezle iyice kurulanmalı, hortum içinde su damlası veya buğulanma kalmayana kadar oda sıcaklığında kurumaya bırakılmalıdır. Kalıp ve hortum iyice kurumadan kesinlikle kullanılmamalıdır.  

Değerlendirmeler

Henüz değerlendirme yapılmadı.

“İşitme Cihazı Kulak Kalıbı” için yorum yapan ilk kişi siz olun

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hoşunuza gidebilir…

    Etiam magna arcu, ullamcorper ut pulvinar et, ornare sit amet ligula. Aliquam vitae bibendum lorem. Cras id dui lectus. Pellentesque nec felis tristique urna lacinia sollicitudin ac ac ex. Maecenas mattis faucibus condimentum. Curabitur imperdiet felis at est posuere bibendum. Sed quis nulla tellus.

    ADDRESS

    63739 street lorem ipsum City, Country

    PHONE

    +12 (0) 345 678 9

    EMAIL

    info@company.com

    Cart