10 Soruda İşitme Cihazları
1. İşitme Cihazı Fiyatları Ne Kadardır?
İşitme cihazı fiyatlarının İnternet yoluyla paylaşılması Sut (Sağlık Uygulama Tebliği) gereğince yasaktır. Güncel işitme cihazı fiyatları, Sgk’ lı emekliler ve çalışanlar için işitme cihazı ödemesi gibi konular için bizleri her zaman arayabilirsiniz.
Anında işitme cihazı fiyatı öğrenmek için: (0312) 419 00 46 / (0553) 705 46 00
2. İşitme Cihazı Sgk Ödemesi Ne kadardır?
İşitme cihazı yaşa bağlı Sgk ödemeleri 2019:
- 0-4 yaş arası : Velisi çalışan ise 1080 TL, emekli ise 1215 TL
- 5-12 yaş arası: Velisi çalışan ise 960 TL, emekli ise 1080 TL
- 13- 18 yaş arası: Velisi çalışan ise 900 TL, emekli ise 1012,50 TL
- 18 yaş ve üzeri hastalarda çalışan ise 650, emekli ise 750 TL’ dir.
18 yaş altı çocuklar için her iki işitme cihazı için ödeme alınabilmektedir. Hastaneden verilen raporun çift kulak için yazılmış olması gerekmektedir. 18 yaş üstü yetişkinlerde işitme cihazı raporu önce bir kulak için verilir, 6 ay sonra işitme cihazının faydası kanıtlandıktan sonra ikinci işitme cihazı için rapor çıkarılıp ödeme alınır. İkinci işitme cihazı için raporun üniversitelerin Eğitim ve Araştırma Hastaneleri tarafından verilmesi gerekmektedir. Yetişkinlerde ikinci kulak için bu rapor verilirken kişinin ilk aldığı işitme cihazından fayda gördüğünün anlaşılması için Serbest Alan Testi istenmektedir.
3. İşitme Cihazı Nasıl Alınır?
İşitme cihazı alınırken önemli konular;
İşitme kaybı: İşitme cihazlarının kulak içi veya arkası olmasına göre ses çıkış yükseklikleri farklı olmaktadır.
Kullanacak kişinin beklentisi: İşitme kaybı yaşayan kişi ne kadar gürültülü bir ortamda ne kadar kelimeyi duymayı hedefliyor? İşitme cihazı seçiminde önemli bir faktör olup örneklendirmek gerekirse sürekli gürültülü bir ortamda çalışan (öğrenci, doktor, öğretmen, diş hekimi, müzisyen, gişe görevlisi) bir kişinin ihtiyacı ile sessiz bir ortamda bulunan bir kişinin ihtiyacı farklı işitme cihazı modeli olacaktır. Gürültülü ortamlarda bulunan ve çok kelime ayırt etmeye çalışan kişiler Oticon Opn gibi daha üst düzey işitme cihazları kullanmalıdır.
Kulak yapısı: Eğer kişinin kulak yolu, kulak zarı yapısı vb. bazı etkenler işitme cihazı türü seçiminde etkili olmaktadır. Örnek: nadir de olsa bazı kişilerin kulak yolu kulak içi (cic) işitme cihazı kullanamayacak kadar küçük olmaktadır.
Kulak Burun Boğaz hekimi, Odyometrist ya da Odyologların önerisi: Kulak sağlığı açısından en doğru cihaz belirlenir. Örnek: kulak zarında perforasyon (yırtılma) olan kişiler kulak içi işitme cihazı kullanamayabilir. Kulak burun boğaz hekimi cihazın kulak içi veya kulak arkası olmasında rapor esnasında karar vermektedir.
4. Kulak İçi veya Kulak Arkası Hangi Model İçin Uygunsunuz?
İşitme cihazı türü ve modeli seçiminde;
- Kulak anatomisi,
- Kulak zarında çökme, yırtılma gibi durumların olup olmadığı,
- İşitme kaybının derecesi
önem taşıyan ana konulardır. Kulak içi işitme cihazları ileri ve çok ileri derece (90-110 db) aralığındaki kayıplarda bazı durumlarda yetersiz kalabilmektedir. Oticon kulak içi işitme cihazı fiyatları ve özellikleri için tıklayınız.
5. Görünmeyen İşitme Cihazı Fiyatları Ne Kadardır?
Görünmeyen işitme cihazlarına örnek vermek gerekirse kulak içi, mini kulak arkası Oticon işitme cihazları örnek verilebilir. Oticon kulak içi işitme cihazı fiyatları raporlu emekliler ve çalışanlar için değişiklik göstermektedir. Tüm Oticon işitme cihazları Sağlık Bakanlığı’nın SUT( Sağlık Uygulama Tebliği)’ ne uygun olup, Danimarka’ da üretilmektedir. 114 yıllık bir marka olan Oticon, tüm dünyada en çok tercih edilen markalardandır. Her bütçeye uygun Oticon işitme cihazı bulmak mümkündür. Tüm Oticon kulak içi modeller için tıklayınız.
6. İşitme Cihazı Raporu Nasıl Alınır?
İşitme cihazı raporu alabilmek için Devlet ya da üniversite hastanelerinin KBB (kulak burun boğaz) bölümlerine muayene olmak gerekmektedir. Muayene esnasında işitme kaybı doktora belirtilmelidir. KBB hekimi gerekli görürse işitme testi istemi yapacaktır. İşitme testi yapıldıktan sonra hava yolu saf ses ortalaması 500, 1000, 2000, 4000, 6000 frekanslarının ortalaması 26 dB ve üzeri olan kişiler ilgili kulak için işitme cihazı Sgk desteğine hak kazanmaktadır. Hastaneden işitme testi, rapor ve reçete teslim alınarak Sgk anlaşmalı işitme merkezlerinden devlet desteği ile işitme cihazı alınabilir.
7. Size Uygun İşitme Cihazı Hangisi?
En doğru işitme cihazı modeli ve türü kişiden kişiye fark edebilir. Doğru işitme cihazı seçiminde size rehber olabilmesi açısından uygun işitme cihazı şöyle tanımlanabilir: kişinin işitme kaybı eşiklerinin tamamını karşılayan, çevresi ile rahat iletişime geçmesini sağlayan, uzun vadeli problemsiz kullanılabilen, teknik servis ağı güçlü olan, işitme cihazı marka ve modelleri tercih edilmelidir. Oticon, yukarıda belirtilen tüm özellikleri karşılayabilen yüksek kaliteli ürünler sunmaktadır. Emy işitme olarak bizler size uygun Oticon işitme cihazını seçmeniz için danışmanlık hizmeti vermekteyiz.
8. Oticon Opn Fiyatı ve Özellikleri Nedir?
Premium Plus teknoloji seviyeli cihazlarımız olan Oticon Opn fiyatları için hemen arayın. Anında fiyat alma hizmetimizden yararlanın.
İşitme cihazlarında SGK ödemesi emekliler için 750 TL, çalışanlar için 650 TL’ dir. Bu ödeme işitme cihazı liste fiyatından düşüldükten sonra satış gerçekleşmektedir. Emy İşitme Cihazları Sgk anlaşmalı kurum olup, tüm işitme cihazları Avrupa Birliği Standartlarına uygun olarak Danimarka’ da üretilmektedir.
Oticon Opn Modelleri
Kulak İçi (Görünmez) Oticon Opn
Mini Kulak Arkası (Mini Rite) Oticon Opn
Oticon Opn Özellikleri
İşitme cihazlarında birçok devrim niteliğinde yeniliğe imza atan Oticon, Opn serisi ile üst düzey teknolojiye sahip işitme cihazını isteyenlere cevap veriyor. Bluetooth ile telefon, tablet gibi cihazlara bağlanarak gelen çağrıları eller serbest (hands free) olarak işitme cihazlarınızdan duyun ve cevaplayın. Telefon konuşmalarında kayıp yaşamayın. Sevdiğiniz müzikleri üstün ses kalitesi ile telefondan açın, cihazlarınızdan duyun.
Oticon On uygulaması ile cihazınızın pil seviyesini, ses yüksekliğini, bağlantı durumunu kontrol edin. Cihazın sesini istediğiniz gibi telefonunuzdan ayarlayın. Velox işlemci ile 50 kata kadar daha hızlı çalışan Oticon Opn işitme cihazları 48 veya 64 kanal seçeneği ile üç farklı modele sahiptir. Kalıpsız özel Oticon minifit uçlar ile kullanıcı tıkanıklık hissi yaşama, kulak sürekli hava alır. Doğal ses kalitesi, kalıpsız özel uçlar sayesinde Oticon Opn hem çok az görünür hem de kulakta hissedilmez. Birçok kullanıcı cihazın kulaklarında olduğunu unuttuklarını tarafımıza bildirmişlerdir. Oticon Opn cihaz modellerini incelemek ve detaylı teknik özellikler için tıklayınız.
9. Kulak Çınlaması Nedenleri Nedir?
Kulak çınlamasının birçok nedeni bulunmaktadır. Bu nedenlerin en önemlilerinden bir tanesi işitme kaybıdır. Yüksek frekanslardaki işitme kaybı bazen kişi tarafından hissedilememektedir. Bu durum kulak çınlamasının başlıca sebeplerindendir. Merkezimize gelerek işitme testi yaptırabilir, kulak çınlaması ile ilgili bilgi alabilirsiniz. İşitme kaybı ile kulak çınlamasının beraber olduğu bir çok hastamızda Oticon işitme cihazları ile başarılı sonuçlar almaktayız. İşitme cihazlarımızı gerçek çevre koşullarında Odyometristler eşliğinde denememek için randevu alabilir, Whatsapp yoluyla işitme testinizi gönderebilirsiniz.
10. Kulak Çınlaması Nasıl Geçer? Tedavisi Nasıldır?
Kulak çınlaması tedavisi ile ilgili bir çok araştırma yapılmaktadır. Dünyada en çok kullanılan yöntemlerden biri işitme cihazı ile çınlamanın azaltılması veya tamamen duyulmaz hale getirilmesidir. İşitme cihazları işitme kaybını gidererek beynin çınlama algısını durdurabilmektedir. Dünya genelinde binlerce kişi çınlaması işitme cihazı ile bastırmaktadır. Oticon çınlama maskeleme özellikli işitme cihazları için tıklayınız.